Çocuklar İçin Temel Dans Eğitimi

İzmir Flamenko Atölyesi çocukların bugünü ve geleceğine bedensel ve ruhsal anlamda büyük katkılar sağlayacak bir eğitimle karşınızda. 

Temel dans eğitimi ile genç bedenlerin doğru bir programla şekillenmesini ve bunu modern dans tekniklerini de kullanarak eğlenceli bir şekilde başarmayı hedefliyoruz.

Çalışma içeriği şu şekildedir;

Koordinasyon çalışmaları (vücut uzuvlarının aynı anda farklı hareketleri düzen içinde yapabilmesi)

Kondisyon ve güç edinimi (vücudun hareket kapasitesinin arttırılması ve dolaşım sisteminin bu hareketlere uyumlanması)

Temel bale teknikleri

Nefes kontrolü egzersizleri

Postür  çalışmaları (iskelet sistemimizin doğru duruş şekli ve buna göre vücut kısımlarının diziliş ve düzeni olan postür öncelikle sağlık için çok önemlidir)

Esneklik çalışmaları (günümüzde yoga ve pilates gibi sporlarla daha da ön plana çıkan esneklik sağlayıcı çalışmalar)

Hareket farkındalığı çalışmaları

Derslerimiz 1 saat uzunluğundadır ve her Pazar saat 14:00te gerçekleştirilecektir.

Kontenjanımız sınırlıdır bu nedenle eğitime katılabilmek için ön kayıt yaptırmak gerekmektedir.

Eğitimler sonunda düzenleyeceğimiz gösteriler ile öğrencilerimizin tüm kazanımlarını seyirci ile paylaşmayı hedefliyoruz.

Dersler eğitmenimiz Metehan Gözütok ile gerçekleştirilecektir. Eğitmenimiz hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Çocuklar İçin Temel Dans Eğitimi

ÇOCUKLAR İÇİN DANS ETMENİN FAYDALARI

1- Dansın en önemli yararı bedene fiziksel olarak yaptığı katkılardır. Dans egzersizlerinin daima kasları uzatarak yapılması, kas - iskelet yapısı ve vücut çizgilerinin daha güçlü ve esnek olmasını sağlar.

2- Dans eğitimi alan bir öğrenci günlük hayatında doğru ve sağlıklı beslenmeyi öğrenir. Böylece çağımızın önemli bir sorunu olan aşırı kilolu beden yapısından ve yanlış beslenme şeklinden uzaklaşılır.

3- Dans eğitimi, duruş (posture) bozukluklarının düzeltilmesinde önemli katkılar sağlar. Dans egzersizleri taban düşüklüğü (düz tabanlık), içe basma, bacak deformasyonu ve belirli orandaki omurga eğriliklerinin tedavi ve iyileşmesinde önemli faydalar sağlamaktadır.

4- Okul dışı bir aktivite olmasından dolayı, çocuğun başka bir ortamda sosyalleşmesini ve farklı arkadaşlar edinmesini sağlamaktadır. Grup olarak ve bireysel olarak hareket etmeyi ve sorumluluk almayı da pekiştirir.

5- Dans aynı zamanda bir sahne sanatıdır. Yapılan çalışmalar soyut düşünmeyi ve mekânda yön bulmayı da geliştirmektedir. Hareketlerin tekrarı üzerine kurulan yapısından dolayı hafıza ve konsantrasyonu da olumlu yönde etkilemektedir.

6- Dans eğitimi çocuğa belirli oranda sorumluluk yüklemektedir ve çocuğun kendi kendine yetme becerisini kazanmasına yardımcı olmaktadır. Öğrenci aldığı eğitim sonucunda iç disiplinini de sağlar.

7- Her eğitim yılının sonunda yapılan yılsonu gösterileri ve yıl içi organizasyonlarda yer alma, öğrencilerin sahne ile erken yaşlarda tanışmasına vesile olmaktadır. Böylece dans öğrencileri prova sürecini, kulis adabını, sahne sırasını beklemeyi ve seyirci karşısına çıkmayı öğrenmektedir. Bu onları profesyonelliğe taşıyacak en önemli adımlardan birisidir.

8- Dans eğitimi uzun soluklu bir eğitimdir. Öğrenciler büyük özveri ve çaba ile yıllar içinde yoğurulur ve geleceğin sanatçı adayları olarak yetiştirilirler. Soru sormayı ve sorgulamayı öğrenir, muhakeme yeteneklerini geliştirirler. Bale ve dans öğrencinin entelektüel olarak da gelişmesini sağlar.

9- Uzun yıllara yayılan bale ve dans eğitimi sonucunda öğrenciler mutlu oldukları ve severek yaptıkları bir sosyal aktivitenin yanında iyi birer sanatçı adayı ve en önemlisi iyi bir insan olma yolunda büyük bir yol kat etmektedir.

TOP